Hlavní obsah

U domu našli starou láhev s chemikálií, hasiči evakuovali pět lidí

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Při výkopových pracích byla v pondělí odpoledne nalezena u rodinného domu v pražském Radotíně stará tlaková láhev s neznámým plynem. Hasiči ji po částečné evakuaci ulice a za policejní asistence odvezli do Státního ústavu jaderné, chemické a biologické ochrany.

BEZ KOMENTÁŘE: Kvůli nálezu tlakové láhve evakuovali hasiči dům v RadotíněVideo: Novinky

 
Článek

"Oznámení o nálezu tlakové láhve jsme přijali krátce po 12. hodině. Na místě jsme asistovali hasičům, kteří si vyžádali také příjezd pyrotechnika," řekl Novinkám pražský policejní mluvčí Jan Daněk.

Hasiči evakuovali přilehlý rodinný dům a nechali přeparkovat několik osobních aut, aby tak v případě výbuchu minimalizovali škody. Ulici následně uzavřeli páskami.

"Evakuováno bylo pět lidí," upřesnil policejní mluvčí.

Ani po rozmluvě s odborníkem nebylo jasné, jaký plyn se v láhvi nachází, a tak nebylo možné láhev bezpečně odstřelit v pískovně nebo lomu. Hasiči proto rozhodli o bezpečném převozu láhve do Státního ústavu jaderné, chemické a biologické ochrany. Na místo dorazil hasičský nákladní vůz s pískem, do kterého hasiči láhev opatrně položili.

Za policejního doprovodu pak hasiči láhev převezli do Kamenné na Příbramsku, kde se Státní ústav jaderné, chemické a biologické ochrany nachází. Co se v láhvi nacházelo, není stále jasné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám