Hlavní obsah

U Chebu se srazil rychlík s koňmi

Právo, Novinky, František Kšajt
NEBANICE

Ke kuriózní nehodě došlo v neděli kolem půl osmé večer na železniční trati Karlovy Vary - Cheb. Rychlík 706 Hradišťan jedoucí z Luhačovic do Chebu tam narazil do koní. Doprava na trati, která spojuje Cheb a Karlovy Vary, byla zastavena. Podle mluvčího Českých drah Ondřeje Kubaly byl provoz obnoven ve 20:50. Zvířata pocházela ze známého chovu v Nebanicích.

Článek

"Hasiči řeší nehodu, při níž rychlík narazil do čtyři koní. Událost se stala před dvacátou hodinou," informoval Právo mluvčí Hasičského záchranného sboru František Petr.

"Žádný z cestujících ve vlaku nebyl zraněn. Škoda na lokomotivě činí asi pět tisíc korun," upřesnil pro Novinky náměstek generálního inspektora Drážní inspekce Jan Kučera.

Koně pocházeli ze známého nebanického chovu

"Jednalo se o naše koně," potvrdila Právu Eva Šimáčková, spolumajitelka firmy Chov koní Nebanice, která pravidelně pořádá i mezinárodní závody.

"Jedná se o koně, kteří jsou dušní, a proto nemohou být ve stájích. Jsou venku. Prorazili ohradu, která je poblíž trati. Pravidelně ohrady pečlivě kontrolujeme. Zatím vím o jednom mrtvém koni. Při té smůle je to nemocná kobylka, která ani nebyla v chovu. Na místě nehody je teď můj manžel," dodala Šimáčková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám