Hlavní obsah

Týranému miminku lékaři museli operovat hlavu

Právo, hon
OSTRAVA

V krátké době už druhý případ týraného kojence vyšetřuje od konce minulého týdne severomoravská policie na základě informací od lékařů ostravské fakultní nemocnice. Malého chlapečka ve věku šesti měsíců do Ostravy minulý čtvrtek přivezla sanitka karvinské záchranné služby.

Článek

"Dítě bylo v bezvědomí a mělo nedostatečnou dechovou aktivitu. Lékaři mu museli operovat hlavu," uvedla mluvčí severomoravské policie Dagmar Bednarčíková.

Po sérii vyšetření lékaři zjistili například krvácení na očním pozadí, krvácení pod měkké a tvrdé mozkové pleny a pohmožděniny na levém stehně, způsobené tlakem prstů. "Vzhledem k věku dítěte a zdravotnímu stavu bude rozsah dalších případných zranění zjišťován postupně," dodala Bednarčíková.

Dítě je nyní mimo ohrožení života a hospitalizaci lékaři odhadují ještě na dva týdny. Lékaři kvůli podezření na týrání oznámili věc policii, která se případem začala zabývat v úterý. "Dítě je v současné době ve stabilizovaném stavu," řekl bez bližších podrobností mluvčí nemocnice Tomáš Oborný.

Podobný případ nelidsky týraného kojence vyšetřují od minulého týdne také kriminalisté v Bruntále. Zanedbané děvčátko slovenských rodičů ve věku osmi měsíců skončilo v ostravské fakultní nemocnici s krvácením do mozku a popáleninami v obličeji. Z trestného činu týrání svěřené osoby už byli obviněni oba rodiče, kteří se před nedávnem přistěhovali do Krnova. [celá zpráva]

"Případy týraných kojenců jsou zcela výjimečné a to, že se nám sešly hned dva během tak krátké doby, je pouze shoda náhod," dodal mluvčí nemocnice.

Reklama

Související témata:

Související články

Rodiče unesli týrané dítě z nemocnice

Otřesný případ zanedbaného, týraného a potom i uneseného kojence, který skončil málem tragicky, zaměstnává od čtvrtka bruntálské kriminalisty. Děvčátko ve věku...

Výběr článků

Načítám