Hlavní obsah

Turek chtěl odjet z ČR na padělané bulharské doklady

ROZVADOV

Na hraničním přechodu Rozvadov zadrželi policisté 26letého Turka, který se pokusil v linkovém autobusu vycestovat z České republiky na pozměněné bulharské doklady. Při kontrole předložil falešný bulharský cestovní pas, řidičský a občanský průkaz. Oznámila to mluvčí západočeské cizinecké a pohraniční policie Helena Fajrajzlová.

Článek

Cizinec je podezřelý z padělání a pozměňování veřejné listiny a z maření výkonu úředního rozhodnutí. Policisté totiž zjistili, že cizinec byl již dříve z republiky opakovaně vyhoštěn, rozhodnutí ale nerespektoval.

Muž přicestoval do ČR nelegálně před dvěma roky a požádal o azyl, jeho žádost však byla zamítnuta a on byl z republiky správně vyhoštěn. Příkaz neposlechl a neodjel.

Znovu ho policie zadržela v březnu v Praze a obvinila z maření výkonu úředního rozhodnutí. Nato byl soudně vyhoštěn, ale stále se v zemi zdržoval.

Policistům nyní řekl, že žil v Praze se svoji bulharskou manželkou. Když odjela do Belgie, chtěl ji následovat. Všechny pozměněné doklady mu údajně opatřila ona.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám