Hlavní obsah

Trojice lupičů zavraždila důchodce, dalšího přizabila. Chytila je zásahovka

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Noc před Štědrým večerem se vydala na lup trojice mužů z Brna. Jejich cílem byl dům devadesátiletého seniora žijícího v Ivančicích. Dopředu si ho vytipovali, protože věděli, že žije sám a že by v jeho domě mohly být cennosti.

Článek

Když vpadli do domu, důchodce svázali a zavraždili. Pak si odnesli věci za několik desítek tisíc korun. Před několika dny ale všechny pachatele chytla zásahová jednotka.

„Všichni tři muži už jsou ve vazbě, hrozí jim výjimečný trest, tedy až třicet let vězení nebo doživotí. Zjistili jsme, že na svědomí mají podobné přepadení v Lysicích na Blanensku, kde ale další senior jejich útok přežil. Nyní prověřujeme, jestli skupina nemá na svědomí další podobné činy,“ uvedl v pondělí jihomoravský policejní šéf Leoš Tržil.

Místo obhlédli měsíc dopředu

„V Ivančicích si svou oběť dopředu vytipovali. Místo si obhlédli asi měsíc předem, mluvili i s místními na ulici,“ řekl Tržil s tím, že si z domu kromě peněz odnesli například i starožitné hodiny.

Muži ve věku 26, 28 a 43 let nejsou žádnými zelenáči. Dva z nich mají bohatě popsaný trestní rejstřík za násilné činy i vloupačky, třetí měl až do osudné noci na svědomí jen majetkové delikty.

Větší štěstí než devadesátiletý důchodce, kterého našli ve vyloupeném domě jeho příbuzní, měl další senior z Lysic.

„I on byl přepaden ve svém domě. Útočníci ho násilím přinutili k vydání peněz a šperků. Škoda je v tomto případě sto tisíc korun,“ dodal kriminalista Luděk Blahák.

Výběr článků

Načítám