Hlavní obsah

Trojice lupičů z Brněnska skončila v poutech dvě hodiny po přepadení obchodu

Právo, Miroslav Homola
Silůvky

Jen několik stokorun a pár krabiček cigaret si odnesla trojice, která ve čtvrtek se zbraní loupila ve vesnickém obchodě se smíšeným zbožím v Silůvkách na Brněnsku. Díky svědectví prodavačky je ale policie dopadla po necelých dvou hodinách.

BEZ KOMENTÁŘE: Lupiči s perkusním revolverem přepadli obchod se smíšeným zbožímVideo: Policie ČR

 
Článek

Za loupež jim hrozí od dvou do desíti let za mřížemi a se shovívavostí zákona vzhledem k předchozí trestné minulosti zřejmě počítat nemohou.

„Jako cíl loupeže si trojice, která přijela do vesnice autem, vybrala venkovskou prodejnu bezprostředně po otevření. Prodavačka, kterou ohrožoval jeden z lupičů perkusním revolverem, si však dobře už v době jejich příjezdu všimla auta, se kterým přijeli. Po loupeži pak dokázala vůz vcelku dobře popsat a to bylo také jedním z hlavních vodítek při pátrání po pachatelích. Zadrženi byli za necelé dvě hodiny v nedalekých Rosicích,“ uvedl k případu kriminalista a šéf územního policejního obvodu Brno-venkov Jaromír Novotný.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Policejní mluvčí Bohumil Malášek s kuklami lupičů.

Všichni tři už opět popíjeli kávu a hráli na automatech v oblíbené hospodě. Ve stejné před loupeží vysedávali do pěti do rána. Pak se vyzbrojili revolverem, pracovními rukavicemi a podomácku vyrobenými kuklami, které upravili z nohavic starých tepláků a „šli na věc“.

U dvou z pachatelů, mužů, se rozhoduje o uvalení vazby, jeden z nich by měl dokonce nastoupit trest 36 měsíců vězení za předchozí porušení zákona.

Reklama

Výběr článků

Načítám