Hlavní obsah

Třináctiletý hoch se na Bruntálsku vloupal do školy a ujel s autem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bruntál

Hned několik prohřešků 13letého chlapce vyšetřují rýmařovští policisté. Naposledy se vloupal do školy a ukradl klíče od peugeotu, se kterým se vydal do ulic. Zastavily ho dva stromy, do nichž narazil, a poté se snažil přivolaným policistům ujet. Na služebně se pak přiznal k dalším vloupačkám.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Třináctiletý chlapec v neděli dopoledne vyrazil do střední školy v Rýmařově. Nepřivedla ho tam touha za vzděláním, ale za cennostmi. Podle policie tam pak našel klíče od auta, které bylo zaparkované v garáži, a nepadlo ho nic lepšího než se projet.

Při odjezdu ze školy naboural bránu a pokračoval dál. „V ulici Jesenická při couvání narazil do dvou stromů. Po těchto nehodách se na místo dostavila hlídka, která v automobilu zadržela 13letého chlapce, který seděl za volantem vozu a snažil se z místa dopravní nehody odjet,“ informoval mluvčí policie René Černohorský.

Dechová zkouška byla negativní. Škodu policisté vyčíslili na 40 tisíc korun. Překvapení je čekalo na služebně, kde se chlapec přiznal k dalším skutkům, které během srpna spáchal.

Bral cigarety i víno

Při vloupání do základní školy vzal fixy a papíry za 200 korun. O několik dní později se dostal do restaurace, kde odcizil cigarety a peníze v hodnotě sedmi tisíc korun.

„Ve stejné době vnikl i do prodejny potravin na ulici Opavské, odkud odcizil několik láhví různých druhů alkoholu a vína, zapalovače a cukrovinky, vše v hodnotě více jak tisíc korun,“ konstatoval Černohorský.

Případy policisté dále vyšetřují, jelikož však není 13letý hoch trestně odpovědný, k soudu se nedostane. „Policisté spolupracují s pracovníky Odboru sociálních věcí Městského úřadu v Rýmařově a zjišťují možné další protiprávní jednání tohoto nezletilce, případně i jiných osob,“ uzavřel mluvčí policie.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám