Hlavní obsah

Tříletý chlapec se utopil, policie za to stíhá matku

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Až šest let vězení hrozí šestadvacetileté ženě z jižního Plzeňska. Po půl roce ji policie obvinila z toho, že je odpovědná za smrt svého tříletého syna. Ten se v květnu utopil ve slepém rameni řeky Úhlavy v Nýrsku na Klatovsku, kde s matkou a jejím přítelem pobývali v místním autokempu.

Článek

„Žena je stíhána za usmrcení z nedbalosti,“ potvrdil Právu šéf klatovských kriminalistů a vyšetřovatelů Antonín Šmíd. Podle policie obviněná žena nechala dítě bez dozoru, což je s ohledem k jeho věku v rozporu se zákonem o rodině. Vyšetřování bude pokračovat na svobodě.

Za jakých okolností dítě spadlo do vody, není jasné. Pomoc zalarmovali až nizozemští turisté, kteří si všimli bezvládného těla plovoucího na hladině. Veškeré oživovací pokusy byly marné.

"Na místě zasahovala pozemní i letecká záchranná služba, život dítěte se však ani přes hodinu trvající resuscitaci nepodařilo zachránit,“ uvedla tehdy mluvčí krajské záchranky Lenka Ptáčková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám