Hlavní obsah

Tříletá holčička utíkala na zlínském nádraží za vlakem, protože z něj nestihla vystoupit její matka

Zlín

Tříletá dívka zůstala ve čtvrtek na zastávce vlaku Zlín-Prštné poté, co se zavřely dveře vlaku a její matka nestihla vystoupit. Vyděšená holčička běžela za odjíždějícím vlakem, než se jí ujala jiná cestující. K matce ji pak odvezli strážníci. České dráhy incident vyšetřují.

Foto: MP Zlín

Dívka běžela za odjíždějícím vlakem.

Článek

Matka cestovala vlakem se dvěma dětmi, tříletou dívkou a mladším sourozencem, ve čtvrtek dopoledne. Chtěli vystoupit ve stanici Zlín-Prštné, ale ženě se nejprve nedařilo otevřít dveře ihned po zastavení vlaku, ale až po chvíli. Vysadila dívku a otočila se pro kočárek.

„Dveře soupravy se ovšem právě v tuto chvíli zavřely a vlak se rozjel. Vyděšená dívenka, která zůstala sama na nástupišti, se rozběhla a několik metrů běžela za jedoucí soupravou, která ujížděla i s její maminkou uvnitř,“ informoval mluvčí strážníků Pavel Janík.

Na tuto situaci zareagovala starší žena na nádraží. Rozběhla se k nešťastnému dítěti a vzala ho do náruče. Její matka se mezitím snažila zastavit vlak a dávala signál k zastavení, který však neslouží jako záchranná brzda, ale jako zastávka na znamení. Vlak proto nezastavil. Běžela proto za průvodčí, která vytočila linku 156.

Dráhy se omlouvají

Přivolaná hlídka zjistila, že dítě je v pořádku v péči několika žen. „Vystrašené a plakající děvčátko dostalo od hlídky plyšového medvídka a následně ji v doprovodu jedné z přítomných žen strážníci převezli za maminkou do stanice Zlín – střed,“ konstatoval Janík.

Případ si podle strážníků převzala policie, která bude zjišťovat, proč se vlak rozjel, když lidé ještě vystupovali.

Vyšetřování vedou také České dráhy. „Je nám to moc líto a naprosto chápeme, že to muselo být pro maminku i její dcerku traumatizující. Za to se upřímně omlouváme. V tuto chvíli probíhá vyšetřování okolností případu, bude učiněn zápis s vlakovým doprovodem, prověřena funkčnost dveří a tak dále,“ řekl Novinkám mluvčí drah Radek Joklík.

Zároveň poradil, že rodič může v případě vystupování s více dětmi informovat vlakový doprovod, aby při výstupu pomohl či zdržel odjezd vlaku.

Anketa

Nestihli jste někdy vystoupit z dopravního prostředku, protože řidič zavřel dveře?
Ano
81,6 %
Ne
18,4 %
Celkem hlasovalo 13966 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám