Hlavní obsah

Tři obvinění kvůli tragické nehodě na Blanensku: Auto srazilo muže, řidič z místa ujel

– Šošůvka
Novinky, kub

Kriminalisté obvinili tři lidi v souvislosti s tragickou nehodou, která se stala v srpnu v obci Šošůvka v okrese Blansko v Jihomoravském kraji. Řidič auta tehdy podle vyšetřovatelů srazil sedmadvacetiletého chodce a od nehody ujel. Zraněný muž na místě zemřel. Policie se chystá do konce roku podat státnímu zastupitelství návrh na obžalobu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V souvislosti s nehodou na základě získaných informací a vypracovaných odborných posudků zahájili policisté trestní stíhání tří osob, které obvinili z neposkytnutí pomoci a usmrcení z nedbalosti,” sdělil ve středu mluvčí policie Bohumil Malášek.

Mluvčí na dotaz Novinek nemohl vzhledem k pokračujícímu vyšetřování sdělit podrobnosti k případu. Neuvedl například, zda všichni obvinění cestovali v autě, nebo se některý z nich pohyboval v osudnou chvíli v místě pěšky či na kole.

„Kriminalisté předpokládají, že do konce roku podají státnímu zástupci návrh na podání obžaloby,” dodal mluvčí bez dalšího vysvětlení.

Policie oslovila veřejnost

Nehoda se stala 11. srpna brzy ráno. „Na silnici ležel mladý krvácející muž. Zjistili jsme, že je to po dopravní nehodě. Srazilo ho auto a ujelo. Muž zemřel," uvedla tehdy policejní mluvčí Alice Musilová. [celá zpráva]

Policisté žádali veřejnost o pomoc při pátrání po vozidle červené nebo černé barvy, které odjelo směrem na Vysočany a Prostějov. Sháněli zejména řidiče, kteří místem projížděli a měli za volantem kameru, zajímali se také o případné záznamy z kamer připevněných na domech.

Samotné neposkytnutí pomoci člověku, který je viditelně v ohrožení života, trestá zákon až dvouletým vězením, v případě řidiče dopravního prostředku je to až pětiletý trest. Při usmrcení z nedbalosti pak hrozí v základní sazbě tříleté vězení, při porušení zákona o bezpečnosti dopravy až osmiletý trest.

Reklama

Výběr článků

Načítám