Hlavní obsah

Tři lupiči napadli a svázali hlídače, z trezorů vzali stovky tisíc

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Čtyřiašedesátiletého hlídače pily v ulici Spravedlnost v Chlumci nad Cidlinou na Královéhradecku v noci na pátek přepadli tři dosud neznámí pachatelé, hovořící ruským přízvukem. Muže zranili a spoutali, z firemních trezorů odvezli řádově stovky tisíc korun. „Čin se stal mezi půlnocí a třetí hodinou ranní,“ uvedla mluvčí krajské policie Ivana Ježková.

Foto: Policie ČR

Logo na ukradeném voze

Článek

„Maskovaní muži nejprve dřevěným špalkem rozbili okno v místnosti pro ostrahu a vnikli dovnitř. Hlídače udeřili do obličeje, způsobili mu tržnou ránu na hlavě, povalili ho na zem a spoutali mu ruce a nohy. Násilím ho donutili, aby jim sdělil, kde jsou firemní trezory a klíče od nich. Pro účely loupeže odcizili i klíče od služebního vozidla,“ vyjádřila se k průběhu loupeže mluvčí.

Dva trezory následně muži vypáčili a odcizili z nich finanční hotovost. Třetí trezor odnesli po odmontování do osobního vozidla Škoda Fabie Combi modré barvy SPZ 2HO 9364. Poté tímto odcizeným autem odjeli neznámo kam. Levé a pravé dveře vozidla jsou označeny samolepkou s logem firmy „KINSKÝ DAL BORGO, a.s.“ o velikosti 30x50 cm v zelenobílém provedení.

„Škoda, kterou pachatelé způsobili je v řádech stovek tisíc korun. Přepadený muž byl převezen do Fakultní nemocnice v Hradci Králové, odkud byl po ošetření propuštěn do domácího ošetřování,“ dodala Ježková s tím, že pachatelům v případě dopadení hrozí až desetileté vězení.

„Policisté žádají veřejnost o jakékoliv informace týkající se tohoto vozidla a okolností loupežného přepadení, a to na linku 158,“ prosí policie ústy Ivany Ježkové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám