Hlavní obsah

Tři lidé zemřeli při nehodě na Opavsku, pětiletá dívka bojuje o život

Právo, Pavel Karban
Opava

Tragické následky v podobě tří mrtvých má čtvrteční srážka dvou automobilů na Opavsku. O život přišel jednapadesátiletý muž, o tři roky mladší žena a třetí obětí je muž, jehož totožnost záchranáři neznají. Vážná zranění utrpěla při srážce i pětiletá holčička.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zdravotnická záchranná služba

Článek

K nehodě došlo kolem 16:30 na silnici I/11 spojující Opavu s Krnovem mezi obcemi Vlaštovičky a Zadky.

„Podle předběžných informací řidič osobního vozidla v prostoru zatáčky předjížděl a došlo ke střetu s protijedoucím automobilem. Při nehodě zemřely tři osoby,“ potvrdila policejní mluvčí Soňa Štětínská, která dodala, že s ohledem na charakter následků nehody byl na místo přivolán policejní krizový intervent, aby poskytl první pomoc obětem a pozůstalým.

„V jednom z vozidel zůstaly zaklíněny dvě osoby: jednapadesátiletý muž a o tři roky mladší žena. Zasahující lékař zjistil, že nejeví známky života. Jejich poranění byla neslučitelná se životem a podlehli jim ještě před příjezdem záchranářů,“ sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Dodal, že posádky zdravotnické záchranné služby se pokoušely zachránit muže neznámé totožnosti, který cestoval v jednom z automobilů. „Přes intenzivně poskytnutou přednemocniční neodkladnou péči u něj došlo po naložení na palubu vrtulníku k selhání krevního oběhu a několik desítek minut trvající resuscitace nevedla k úspěchu. Pacient podlehl svým zraněním,“ potvrdil.

Dívka ve vážném stavu

Ve vážném stavu skončila po srážce i pětiletá dívenka. Záchranáři ji s těžkými poraněními transportovali do Fakultní nemocnice Ostrava.

„V době předání na pracovišti urgentního příjmu byl její stav život ohrožující,“ sdělil Humpl.

Podle policejní mluvčí Štětínské byla silnice po nehodě uzavřena, doprava byla odkloněna na objízdné trasy. Příčiny srážky a okolnosti nehody policisté stále vyšetřují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám