Hlavní obsah

Trenér malých fotbalistů se zastřelil, vinili ho z obtěžování dětí

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nymburk

Mladý trenér fotbalistů z Milovic na Nymbursku se v sobotu zastřelil. V březnu byl odvolán z funkce trenéra údajně proto, že ho vinili z obtěžování dětí. Podle jiných za tím stojí rivalita v klubu. Dvaatřicetiletý J.B. pracoval jako městský strážník.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Přijali jsme oznámení od jeho zaměstnavatele, že nepřišel do práce a začali jsme po něm pátrat. V sobotu kolem 23. hodiny byl nalezen s prostřelenou hlavou v lese u obce Jiřice,“ řekla Právu mluvčí nymburské policie Petra Potočná.

Kolem smrti mladého muže se rázem objevila řada spekulací. Nedlouho před tragédií byl totiž za neobjasněných okolností ještě s jedním kolegou vyloučen z místního fotbalového klubu, jak potvrdilo i jeho vedení.

„S okamžitou platností byl odvolán z funkce trenéra pan P.N. a pan J.B., jemuž bylo zároveň zrušeno členství v AFK Milovice,“ oznámilo vedení klubu 11. března. Jako důvod oznámilo vedení morální, etické a mravní selhání obou mužů a porušení stanov. „Stejně jako mají rodiče dětí rodičovskou zodpovědnost za své děti, je i povinností představitelů AFK Milovice zajistit ochranu mravního vývoje všech dětí navštěvujících AFK Milovice,“ uvedlo vedení klubu na svých internetových stránkách.

Všechno možná bylo jinak

Objevily se ale spekulace, že obvinění z obtěžování dětí bylo vymyšlené a že za tímto nařčením byla vzájemná rivalita klubu a zastřeleného muže, který se údajně snažil rozkrýt hospodaření klubu. „Jsme tím vším otřeseni, nebudu se k tomu vyjadřovat,“ řekl po tragické události Právu předseda AFK Milovice Jan Zedníček.

Celým případem se zabývá policie, ale nechce zatím sdělovat žádné podrobnosti. „Prověřujeme různé verze a okolnosti, ale vzhledem k rozpracovanosti případu nebudeme zatím nic zveřejňovat,“ dodala Petra Potočná. Potvrdila pouze, že jeden z odvolaných trenérů skutečně podal trestní oznámení pro pomluvu.

Reklama

Výběr článků

Načítám