Hlavní obsah

Traktor sešrotoval osobní auto. Těžce zraněného řidiče museli hasiči vystříhat

Novinky, hlk
Jablonné v Podještědí

Vážná dopravní nehoda osobního automobilu a traktoru uzavřela minulý pátek na čtyři hodiny silnici I/13 u Jablonného v Podještědí. Řidič osobního automobilu při ní utrpěl těžká zranění, s nimiž musel být letecky transportován do nemocnice. Informovala mluvčí libereckých hasičů Zdenka Štrauchová.

Foto: HZS Libereckého kraje

Nehoda traktoru a osobního automobilu u Jablonného v Podještědí.

Článek

Podle pondělních informací českolipské policie vyjel řidič osobního automobilu ze zatím nezjištěných příčin v zatáčce u Motorestu Stop do protisměru. Tam narazil do svodidel, a poté se srazil s protijedoucím traktorem. Vozidla po střetu zasahovala do obou jízdních pruhů a silnice tak byla v obou směrech ihned uzavřena.

„V osobním vozidle se nacházel těžce zraněný muž, jehož stav vyžadoval akutní lékařské ošetření. Jakmile byly muži stabilizovány základní životní funkce, začali hasiči s vyprošťováním pomocí hydraulických nástrojů,“ uvedla Štrauchová.

Foto: HZS Libereckého kraje

Z osobního auta zbyl jen vrak.

Foto: HZS Libereckého kraje

Předek osobního auta byl úplně sešrotovaný.

Přivolaní hasiči připravili také přistávací plochu pro vrtulník a poté začali pracovat na zprůjezdnění silnice. „Nejtěžší manipulace byla s traktorem, kterému chybělo přední kolo, a další pohyb ztěžoval cisternový přívěs,“ dodala Štrauchová.

Provoz na silnici se podařilo obnovit až po čtyřech hodinách.

Reklama

Výběr článků

Načítám