Hlavní obsah

Tohle je blbost, pronesl policista k muži s pistolí ve střešovické nemocnici. Pak ho omráčili taserem

Novinky, lsi
Praha

Policejní zásah proti ozbrojenému muži, který v úterý ohrožoval personál pražské vojenské nemocnice ve Střešovicích a později chtěl spáchat sebevraždu, provázely komplikace. Dokládá to video, které policie ve středu zveřejnila. Přímo při zákroku totiž muž ještě dvakrát zmáčkl spoušť revolveru. Naštěstí ale v revolveru neměl náboje.

Zásah policistů ve fakultní nemocnici StřešoviceVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté na videu nejprve čekají ve vedlejší chodbě, kde plánují detaily zásahu. Poté k muži přistoupí a snaží se ho přesvědčit, aby se vzdal. „Tohle je úplná blbost, co děláte,“ řekl muži jeden ze zasahujících policistů.

Muž ovšem na výzvy policistů nedbal a nadále trval na tom, že se chce zastřelit. Jako motiv svého chování uváděl touhu po darování orgánů. Poté už příslušníci zásahové jednotky použili proti agresorovi taser. Tím ho omráčili a on padl k zemi. [celá zpráva]

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Celý zásah se však neobešel bez problémů. „Přímo při zákroku muž ještě dvakrát promáčkl spoušť revolveru, naštěstí neúspěšně, neboť právě ve dvou komorách bubínku neměl náboje,“ uvedl k zásahu mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

TASER

:: Paralyzér, který omračuje pomocí silného elektrického výboje.

:: Elektrický výboj prochází jen příčně pruhovaným svalstvem, takže nenarušuje činnost srdce ani svěračů. Zasažená osoba je tedy při plném vědomí, vidí a slyší, ale nedokáže ovládat své svaly. Účinky paralyzéru po chvíli odezní.

:: U některých lidí nicméně může vyvolat srdeční arytmii, někdy až infarkt.

:: OSN v roce 2007 označila používání elektrických paralyzérů za formu mučení.

Případ skončil šťastně, protože se nikomu nic nestalo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám