Hlavní obsah

Téměř polovina dopisů nalezených na Břeclavsku byla otevřená

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BŘECLAV

Přibližně 63 000 zásilek obsahovalo 71 pytlů s poštou, které v pátek nalezli dělníci ve výtahové šachtě poštovního tunelu na hlavním vlakovém nádraží v Břeclavi. Z toho bylo asi 40 procent dopisů otevřených.

Foto: Mialn Vojtek, Právo

Policisté ohledávají místo nálezu desítek tisíc nedoručených dopisů v Břeclavi.

Článek

Případem se od pátku zabývá policie. Nalezený obsah poštovních pytlů nyní třídí zaměstnanci České pošty. Firma do konce tohoto týdne rozhodne, kdy a jakým způsobem budou dopisy adresátům doručeny.

Zásilky směřovaly na jih Moravy

"Původně jsme si mysleli, že v každém z pytlů bylo otevřeno namátkově jen několik dopisů. Ukazuje se ale, že je tomu jinak," uvedl v pondělí náměstek břeclavského policejního ředitele Jan Cupal. Otázkou podle něj je, zda dopisy obsahovaly i peníze, které mohli lidé ze zahraničí posílat blízkým.

V Břeclavi ukončila před dvěma lety provoz třídírna pošty. Zásilky, které byly v pátek objeveny, byly odeslány do Česka v letech 2001 až 2006 letecky. Dopisy ze 71 pytlů byly určeny adresátům z Břeclavska, Hodonínska a Uherskohradišťska.

Pošta se zásilky pokusí doručit

V Břeclavi měly být zásilky roztříděny. Někdo ale po celá léta část pytlů odkládal bokem, prohledával je a v uzavřeném poštovním tunelu pod nádražím je vhazoval do výtahové šachty.

Ivo Mravinac z České pošty potvrdil, že se společnost pokusí zásilky doručit, její vedení ale teprve musí rozhodnout, kdy a v jakém stavu. Již při nalezení zásilek se mluvilo o tom, že ke každému psaní asi připojí omluvný dopis.

Policisté případ zatím vyšetřují pro podezření ze spáchání porušování listovního tajemství. Česká pošta v pátek přiznala, že kauza je největším selháním v dosavadní historii společnosti.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám