Hlavní obsah

Tělo ztraceného mladíka bylo zakopané na zahradě

Právo, Jiří Bednář
Hradec Králové
Aktualizováno

Východočeští policisté ve středu objasnili zmizení realitního makléře Tomáše Wágnera (23) z Jičína, kterého rodina pohřešovala od loňského 16. prosince. Byl zavražděn a jeho tělo bylo zakopáno na zahradě jednoho z domů v Chudeřicích na Královéhradecku.

Článek

Důvodně podezřelý ze spáchání této vraždy je třiapadesátiletý muž z Orlickoústecka, který si od února odpykává několikaletý trest za majetkovou trestnou činnost. Nyní se jej policisté chystají obvinit z vraždy, nedovoleného ozbrojování a pokusu podvodu. Pokud mu soud prokáže vinu, hrozí mu až patnáctileté vězení, případně i výjimečný trest. Jak sdělil šéf vyšetřovacího týmu Milan Šimek, motivem vraždy byla s největší pravděpodobností snaha získat majetkový prospěch.

„Celý tento případ byl zvláštní v tom, že od chvíle, kdy rodina ohlásila, že je mladík pohřešován, nebyly zaznamenány žádné aktivity například z jeho mobilů. Celé to vypadalo jakoby bez motivu a bez příčiny. Usilovně jsme na tom pracovali právě proto, že tam byla řada nejasných okolností,“ řekl východočeský policejní ředitel Petr Přibyl.

Zlom v pátrání přišel 25. února, kdy policisté objevili v Hradci Králové červený Citroën, který Wágner používal při své práci realitního makléře a v polovině prosince s ním jel na schůzku s klientem do Káranic na Hradecku. „Bylo naprosto zřejmé, že toto auto nestálo dlouho na místě, někdo ho evidentně používal. Od tohoto dne se pátrání pohnulo kupředu,“ řekl Přibyl bez bližších podrobností. Na objasnění se podílely desítky policistů.

Podezřelý muž s policí spolupracuje a ve středu je dovedl na místo, kde bylo tělo pohřbeno. „Podezřelý měl dům v Chudeřicích v dlouhodobém pronájmu. K usmrcení oběti došlo s velkou pravděpodobností střelnou zbraní, podrobnosti by nám měla ukázat zjistit pitva,“ řekl Šimek. Podle jeho slov je také velmi pravděpodobné, že k vraždě došlo už v prosinci, zřejmě v ten samý den, od něhož byl mladík pohřešován.

Reklama

Výběr článků

Načítám