Hlavní obsah

Těhotnou měl kopnout do břicha. Začala mě řezat, řekl soudu

Právo, Petr Kozelka
Brno

Žádné ohledy na požehnaný stav své přítelkyně neměl alespoň podle státního zástupce pětatřicetiletý David Martinek z Brněnska. Muž měl totiž svou přítelkyni v pokročilém stadiu těhotenství praštit pěstí do hlavy a po další hádce dokonce kopnout prudce do břicha. Za pokus o těžké ublížení na zdraví nyní Martinkovi hrozí u brněnského krajského soudu až 12 let vězení.

Foto: Petr Kozelka, Právo

David Martinek u soudu přiznal pouze ránu pěstí.

Článek

K oběma incidentům mělo dojít loni na konci léta. „Obžalovaný po hádce udeřil přítelkyni pěstí do hlavy, napadená upadla na zem a skončila v nemocnici. Po další hádce ji při vystupování z auta nejméně jednou kopl do břicha. Podle znaleckého posudku přitom po takovém útoku mohlo dojít k silnému krvácení, a dokonce k ohrožení života. Že k takovému následku nedošlo, bylo mimo vůli obžalovaného,“ řekl státní zástupce Petr Bejšovec.

Může si za to sám, prohlásil opilec, který kopal cestujícího do hlavy. Dostal pět let

Krimi

Martinek před senátem v čele s Petrem Jirsou přiznal, že přítelkyni, s níž se poznal ve vězení, skutečně jednou udeřil. „Ale to druhé odmítám, kdybych ji kopl do břicha, tak bych tu stál za vraždu, protože bych ji zabil. Dělal jsem fotbal i další sporty,“ hájil se Martinek.

Nejsem svatá, neříkám, že soužití se mnou je lehké. Hádali jsme se.
poškozená

Láska z vězení jim podle jeho slov vydržela několik měsíců, dokonce spolu odjeli i do ciziny, aby si vydělali. Ale nakonec se ocitli zpět v Brně, když přítelkyně zjistila, že je těhotná. „Oba jsme byli bez práce, nebyly peníze, k tomu jsem bral pervitin. Na ženu jsem nikdy v životě nesáhl, tehdy to bylo poprvé. Ona mě začala řezat a mně, když dá někdo ránu, tak ji opětuji. Prostě mně vystřelila ruka, nejsem na to nijak hrdý,“ přiznával Martinek.

Spor o kopanec

Že by ale přítelkyni kopl do břicha, rezolutně odmítl. „Jeli jsme autem, hádali jsme se a já jsem musel vystoupit. A jak jsem vystupoval, tak jsem ji odstrčil, abych se dostal ven, ale že bych ji kopl do břicha, to je nesmysl. Máme spolu dceru, i když na 95 procent není moje a nejsem napsaný ani v rodném listu, tak tu malou beru jako svoji,“ dodal Martinek.

Družku bil pět hodin a přežila jen díky lékařům, dostal 16 let

Krimi

Sama napadená přišla k soudu rovnou z nemocnice, kde byla na lékařském zákroku. Jen těžko o soužití s Martinkem vyprávěla, předseda senátu ji musel chlácholit, a nakonec ztěžka dosedla na nabízenou židli a začala popisovat vztah. „Nejsem svatá, neříkám, že soužití se mnou je lehké. Hádali jsme se. A tehdy se napřáhl a udeřil mě pěstí, nebyla to žádná facka, praštil mě vší silou. Pak už si moc nepamatuji, byla jsem zmatená, šla jsem ven na tramvaj a pak jsem si zavolala záchranku,“ popisovala soudu první napadení.

Jak to bylo s údajným kopem do břicha, se ale soud nedozvěděl, žena totiž nebyla schopná další výpovědi. Soudce Jirsa tak musel jednání odročit na listopad, přičemž musel brát v potaz, že žena v polovině listopadu nastupuje do výkonu trestu. Verdikt by měl padnout po odročeném výslechu ženy a dalších svědků a znalců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám