Hlavní obsah

„Těhotná” podvodnice vylákala od muže 600 000 korun na interrupci

Prostějov

Více než 600 tisíc korun vylákala podle policie od muže na Prostějovsku žena kvůli svému údajnému těhotenství. Podle policistů mu namluvila, že peníze potřebuje na uhrazení nákladů spojených s interrupcí. Peníze od něj údajně vylákala postupně od loňského prosince do letošního května. Policisté případ považují za ojedinělý. Ženu obvinili z podvodu.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Obviněná žena muže kontaktovala pod nepravdivou záminkou, že je těhotná, prostřednictvím SMS zpráv nebo telefonicky.

„Muž si kvůli tomu dokonce půjčoval, aby jí ty peníze mohl poskytnout. Když už nebyl další peníze schopen zaplatit, přišel a řekl, že udělal takovou chybu. Nikdy jsem ve své praxi o podobném případu neslyšel,“ řekl ve středu vedoucí územního odboru prostějovské policie Pavel Novák. Upřesnil, že žena z Olomouce nakonec z muže vylákala 617 tisíc korun. Za podvod jí hrozí mnohaleté vězení.

Prostějovská policie letos řešila podle Nováka také případ, kdy se na policii obrátil muž, který se nečekaně vrátil ze služební cesty domů s tím, že se po bytě pohybuje neznámá osoba. Policisté na místě zjistili, že jde o přítele jeho ženy. Manželka mu poskytla klíče od bytu.

Reklama

Výběr článků

Načítám