Hlavní obsah

Děti na táboře na Novojičínsku postihl hromadný průjem, některé skončily v nemocnici

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než tři desítky účastníků dětského tábora ošetřovali o víkendu záchranáři na Novojičínsku kvůli průjmům, zvracení, bolestem břicha a zvýšené teplotě. Děti musely odjet z tábora předčasně, devět účastníků dokonce skončilo v nemocnicích, ostatní nemocné děti si rodiče převezli domů. Děti, které onemocnění nepostihlo, mohly na táboře zůstat.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jak v pondělí sdělil mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl, na místě zasahovalo postupně pět posádek záchranné služby.

„Ošetřeno bylo třiatřicet osob, kromě tří dospělých se jednalo vesměs o dětské účastníky letního tábora. U pacientů se jednalo o nevolnosti, bolesti břicha, zvracení, průjmy, zvýšenou teplotu a v několika případech i o prekolapsové stavy,“ sdělil mluvčí.

V klubu Techtle Mechtle slavila i instruktorka dětského tábora

Koronavirus

Záchranáři většině postižených poskytli léky nebo infuzní roztoky. „Záchranáři se ve spolupráci s dětskými lékaři a epidemiology rozhodli pro předání převážné části postižených, u nichž se jednalo o nekomplikovaný stav, do domácí péče. Transport do nemocnice byl nutný pouze u devíti pacientů s výraznějšími obtížemi,” dodal Humpl.

Otravu na dětském táboře u Chříče prošetřuje policie jako trestný čin

Krimi

„V průběhu zásahu se záchranáři velmi vstřícně spolupracovali táboroví vedoucí, pochopení projevili také rodiče, jejichž děti musely tábor vzhledem ke zdravotním obtížím předčasně opustit. Zásah posádek byl ukončen ve tři hodiny v noci,“ doplnil mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám