Hlavní obsah

Syna bránil nožem, hrozí mu až dvacet let

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Případem nešťastného sousedského soužití z Berounska se zabývá Krajský soud v Praze. Jedenašedesátiletý Jan Anděl čelí obžalobě z pokusu o vraždu svého souseda, který se dostal do konfliktu s jeho synem. Obžalovaný muže čtyřikrát bodl nožem, za což mu hrozí až dvacetileté vězení.

BEZ KOMENTÁŘE: Eskorta přivádí obžalovaného Anděla k souduVideo: Marek Bádal, Novinky

 
Článek

K incidentu došlo loni v listopadu v bytovém domě v obci Tmaň, kousek od Berouna. Syn obžalovaného se potkal se sousedem, kterému vadilo jeho kouření na chodbě domu.

Po hádce tří mužů v Berouně skončil jeden pobodaný, policie vyšetřuje pokus o vraždu

Krimi

„Poškozený mě už den předtím slovně napadl, že jestli mě uvidí s cigárem na chodbě, tak mě dobije,“ řekl k tomu Andělův syn. Což soused víceméně potvrdil s tím, že mu vadily nedopalky před domem. „Vznikla tam nějaká rozepře, začal jsem ho strkat k němu do bytu,“ připustil napadený.

Obžalobu odmítl

V bytě, kam se dvojice dostrkala, byl totiž obžalovaný Anděl, který podle svých slov synovi zrovna chystal večeři, konkrétně chleba s paštikou.

„S obžalobou nesouhlasím a necítím se být vinen,“ prohlásil hned na úvod Anděl a vysvětloval: „Došlo k tomu tím, že mi (poškozený) vpadnul do bytu se synem. Syn spadl temenem hlavy na roh kuchyňský linky a ztratil vědomí,“ pokračoval obžalovaný.

Anděl, který byl prý překvapený, si ani neuvědomil, že má v ruce nůž s třinácticentimetrovou čepelí, se snažil poškozeného od svého syna odtrhnout. „V tu chvíli jsem k němu (poškozenému) přiskočil, abych ho dostal od syna, a přitom došlo k bodnutí,“ líčil soudu Anděl.

„Při tý příležitosti jsem se ho zezadu dvakrát dotknul nožem,“ uvedl. Zároveň dodal, že není agresivní, ale že v té „stresové situaci“ nevěděl, co má dělat.

„Jak jsem se zvedal, ucítil jsem bodnutí do zad, do poslední chvíle jsem neviděl nůž,“ podotkl pobodaný.

Za pobodání spolucestujícího ve vlaku půjde muž za mříže na 10 let

Krimi

Původně napadený syn obžalovaného k incidentu řekl, že se potkal s poškozeným na chodbě, který mu dal několik ran pěstí, a pak už si nic nepamatuje. Výsledkem roztržky byly čtyři rány nožem do spodní části trupu a odvoz pobodaného do nemocnice.

Soud bude pokračovat počátkem června, kdy by mohl i padnout verdikt.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám