Hlavní obsah

Švýcar, který řádil na R10 v protisměru, se chtěl zabít příborem

Třiatřicetiletý Švýcar Sascha S., který je od středy ve vazbě kvůli své sobotní šílené jízdě v protisměru po rychlostní komunikaci R10, se ve vinohradské nemocnici, kde byl během víkendu po svém zadržení hospitalizován, pokusil zabít příborovým nožem. Ve středu o tom informoval předseda mladoboleslavského soudu Jiří Rajm, který jej před polednem poslal do vazby.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Muž, který jízdou v protisměru způsobil řadu nehod na silnici R10.

Článek

„Když mu donesli jídlo, tak se nejdříve pokusil podříznout tupým příborovým nožem a pak ho do sebe chtěl bodnout. Naštěstí mu v tom zabránili policisté, kteří jej hlídali,“ řekl Právu soudce.

Švýcar v sobotu jezdil pod vlivem drog v protisměru po rychlostní silnici R10 mezi Prahou a Turnovem. Soudce ho poslal do vazby. „Hrozí, že by mohl svůj čin zopakovat, podle jeho slov už byl i dříve v podobném stavu a chtěl spáchat sebevraždu. Sice byl ochoten podepsat, že by se nevyhýbal úřadům, ale nedokáže dát záruku, že by takovou jízdu nezopakoval,“ řekl Právu soudce Jiří Rajm krátce poté, co poslal Švýcara do vězeňské nemocnice v Praze na Pankráci, kde by se měl především léčit. Je totiž drogově závislý.

Švýcar takřka nemluví, obhájkyni jen kýval na položené otázky. Jeho sestra, která je v kontaktu s obhájkyní, nabídla za bratra kauci a chce poslat lékařskou dokumentaci od švýcarského lékaře.

U středečního výslechu byl přítomen psychiatr. Navíc si obviněný muž nechal během výslechu zavolat záchranku. Podle lékařů kolaboval ze stresu, nedostatku medikamentů, které užívá na deprese, a také má abstinenční příznaky z nedostatku drogy. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám