Hlavní obsah

Světoznámému výrobci klavírů Petrof hrozí konkurz

Právo, jbs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Královéhradecká společnost Petrof, která je světoznámým výrobcem klavírů, čelí hrozbě konkurzu. Královéhradecký krajský soud bude o věci rozhodovat 15. května. Návrh na prohlášení konkurzu podal Earl Matzkin, prezident firmy Geneva International Corporation z USA, což je odběratel nástrojů pro americký trh. Petrof jí údajně dluží zhruba dva milióny korun.

Článek

Mluvčí hradeckého soudu Michal Strnad Právu řekl, že při úterním jednání bude soud posuzovat, zda jsou k prohlášení konkurzu splněny podmínky. "Ze spisu a následných vyjádření vedení společnosti Petrof to není úplně jasné," uvedl.

Jednatelka společnosti Zuzana Ceralová-Petrofová sdělila, že návrh je neoprávněný. "Naše firma pohledávky ke svým odběratelům plní, během tří let jsme stáhli naše dluhy o 240 miliónů korun," uvedla v televizi Nova s tím, že za návrhem je Matzkinův záměr vyrábět pod značkou Petrof piana v Asii.

Zakladatel firmy Antonín Petrof (1839-1915) vyrobil v Hradci první klavír již v roce 1864. Dnes má společnost zhruba 450 zaměstnanců a patří mezi nejvýznamnější evropské výrobce. Zuzana Ceralová-Petrofová je představitelkou páté generace zakladatelské rodiny a předloni v září se stala prezidentkou Evropské konfederace výrobců hudebních nástrojů. Pod tradiční značkou firma vyrábí špičkové nástroje pro koncertní sály i pianina pro domácnosti a hudební školy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám