Hlavní obsah

Svědek v kauze Kořistka zažaloval Topolánka

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Spisovatel sci-fi Ladislav Sommer, který se policii letos na jaře přihlásil jako jediný očitý svědek v úplatkářské kauze Kořistka, podal v pátek prostřednictvím pošty trestní oznámení na předsedu ODS Mirka Topolánka.

Článek

Sommer, který prý v ostravské kavárně zaslechl z úst Topolánkova asistenta Marka Dalíka a lobbisty Jana Večerka korupční nabídku deseti miliónů korun pro poslance Zdeňka Kořistku (US-DEU), se cítí být ohrožen Topolánkovým výrokem, který citoval týdeník Reflex v článku Miloše Čermáka.

"Víte, já nejsem mstivý. Ale tyhle lidi si najdu," měl říct Topolánek Čermákovi na adresu policistů a novinářů, kteří měli co do činění s kauzou Kořistka.

Sommer tvrdí, že se po přečtení začal obávat Topolánkovy pomsty. "Vzhledem k tomu, že jsem jediný svědek inkriminovaného rozhovoru a bývalý novinář, mám důvod se obávat, že tato skrytá výhrůžka byla určena nejen státnímu zástupci, který má rozhodnout o znovuotevření tohoto případu, a kriminalistům. Byla určena i mně za to, že jsem se vůbec odhodlal podat svědeckou výpověď," napsal Sommer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám