Hlavní obsah

Svědek: byt v Bohumíně zapálil otec jedné z obětí, spolu s jeho synem zemřel i jeho vnuk

Novinky, hon, ok, ven
Bohumín
Aktualizováno

Za tragickou událostí v bohumínském paneláku, kde v sobotu při požáru zemřelo jedenáct lidí, stojí podle svědka otec jednoho z obyvatel bytu. Do bytu údajně přišel s hořlavinou, kterou měl po hádce s rodinou rozlít po bytě a zapálit. Informaci Právu potvrdil očitý svědek události a také zdroj obeznámený s vyšetřováním.

Požár bytu Bohumín, 8.8.2020Video: HZS Moravskoslezského kraje

 
Článek

Podle informací Práva požár založil muž v bytě, kde žil jeho syn s přítelkyní. V době incidentu v bytě probíhala oslava, na které byla i jeho matka, bývalá mužova žena.

Muž podle svědectví souseda přišel do bytu už s hořlavinou. Po konfliktu ji vylil v bytě, zapálil a utekl.

Nová verze tragédie v Bohumíně: konflikt na rodinné oslavě

Krimi

V bytě zemřel syn údajného pachatele s přítelkyní a také vnuk podezřelého. Mezi dalšími sedmi oběťmi, které zemřely, byli podle svědka i sousedi z šestého patra stejného domu. Podle prvotních informací byla obětí také bývalá manželka podezřelého, to se ale nakonec nepotvrdilo, žena incident přežila.

Incident u rybníka

Lidé o podezřelém tvrdí, že byl podivín. „Nevím proč, ale od pohledu to byl takový podivín, znám ho z hospody, kam chodil,“ řekl muž, který bydlí v panelovém domě, kde hořelo.

Požár domu z vrtulníkuVideo: ZZS MSK

Jiný obyvatel domu reportérovi Práva řekl, že podezřelý měl mít před několika týdny incident u rybníku, kde údajně na někoho vytáhl pistoli. Důvod však svědek nevěděl. Ani to, zda to byla plynová pistole. Podobně hovořili i další lidé.

Hasiči dorazili do pěti minut

K požáru vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému v sobotu před šestou hodinou večerní. Hasiči byli na místě pět minut po nahlášení. Při požáru v bytě zemřelo šest lidí, z toho tři děti. Dalších pět lidí, kteří se nacházeli v hořícím bytě, ve snaze o záchranu vyskočili z okna v jedenáctém podlaží a také zemřeli.

Při požáru se také deset lidí zranilo, zranění utrpěli také dva hasiči a jeden policista.

Policie po požáru zadržela jednoho muže, kterého podezírá ze založení požáru. Ten však skončil v nemocnici a policisté ho zatím nevyslechli.

V neděli ráno policie potvrdila, že byly na místě nalezeny akceleranty hoření, proto byl rozvoj požáru velmi rychlý.

Hasiči se brání kritice: U požáru v Bohumíně jsme byli do pěti minut

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám