Hlavní obsah

Svědci: Savka cestou na zábavu boural opilý

– SOKOLOV
Právo, mák

Zpěvák Tomáš Savka zřejmě přijde kvůli řízení v opilosti o řidičský průkaz. A k tomu zaplatí několikatisícovou pokutu. Vyplývá to z dosavadního šetření policie, která se zabývá silvestrovským incidentem ve Starém Sedle na Sokolovsku, kde se Savka popral s místními mladíky. Podle svědků zpěvák totiž už na zábavu přijel opilý a cestou ještě boural.

Foto: NPÚ

zámek Hluboká

Článek

"Do restaurace Pod kaštanem přijel pravděpodobně po požití alkoholu a po cestě zavinil dopravní nehodu. Záležitost dále šetříme, ale máme výpovědi svědků, že pan Savka pil alkohol už před cestou do Starého Sedla," řekla mluvčí sokolovských policistů Blažena Kašparová s tím, že zpěvákův přestupek předají policisté sokolovskému městskému odboru dopravy.

Podle jeho vedoucího Romana Říhy může Savka přijít o řidičské oprávnění až na dva roky. "To v případě, že by měl v krvi více než dvě promile," upřesnil Říha. "Plus pokuta až do výše patnácti tisíc korun. Záleží ale na více faktorech." poznamenal.

Savkův prohřešek však Říha na stole ještě nemá. "Kdy přesně ho odešleme zatím nevím," uvedla Kašparová.

Bitku šetří zvlášť

Savka zatím pouze potvrdil, že pil alkohol před cestou do sokolovské nemocnice, kam jel s několika řeznými ranami na ošetření. "Samozřejmě alkohol byl. Byl Silvestr a už jsem nepředpokládal, že někam pojedu," uvedl po výslechu na sokolovské policii. Podle policistů mu však za tuto cestu odebrání řidičského průkazu nehrozí.

Policie kromě Savkovy havárie řeší i silvestrovský incident, při které byli zraněni čtyři lidé, včetně Savky. "Jsou zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví," řekla Kašparová a doplnila, že zatím nikdo nepodal trestní oznámení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám