Hlavní obsah

Studenta, který napadl sekretářku, chce policie poslat do vazby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chomutov
Aktualizováno

Student, který v pondělí napadl sekretářku gymnázia v Chomutově se slovy, že je terorista, by mohl jít až na pět let do vězení. Policisté v úterý podají návrh na uvalení vazby.

Foto: Šárka Tonarová, Právo

Chomutovské gymnázium, kde k události došlo.

Článek

Žák je obviněn z pokusu o těžké ublížení na zdraví a nebezpečné vyhrožování.

"Za tento paragraf by mu hrozilo tři až 10 let. Vzhledem k tomu, že jde o nezletilého, bude trest nejspíš poloviční," řekla policejní mluvčí Marie Pivková.

Patnáctiletý student prvního ročníku napadl sekretářku v její kanceláři nožem a paličkou na maso. Způsobil jí řezná poranění. Lékaři měli i podezření na otřes mozku, to se nepotvrdilo. Žena byla v pondělí po ošetření na chirurgii propuštěna domů.

Při útoku student křičel, že je členem teroristické organizace, která chce změnit poměry v České republice. [celá zpráva]

Útočníka zneškodnili ředitel Jaroslav Zahrádka a školník. Podle Zahrádky byl chlapec dobrým studentem, ze základní školy přišel jako jedničkář a žádné problémy s ním nikdy nebyly. Po útoku se prý tvářil apaticky. V napadení sekretářky nebylo prý nic osobního, dítě prý chtělo zaútočit na člověka, který reprezentuje vzdělávací systém.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám