Hlavní obsah

Stromy padaly jako sirky. Hasiči ukázali, jak jim při bouři Sabine šlo o život

Prostějov

Dobrovolní hasiči z Prostějovska zveřejnili video z pondělního zásahu při bouři Sabine, která tento týden řádila v Česku. Běžné odstraňování stromu ze silnice se poryvem větru změnilo v útěk do bezpečí.

Hasiči utíkali před padajícími stromy na Prostějovsku Video: JSDH Protivanov

 
Článek

Video zveřejnili na svém facebooku hasiči z Protivanova a zachycuje celý výjezd s cisternou. Jednotka po příjezdu vyrazila pořezat strom na silnici, aby řidiči mohli pokračovat v cestě. Vtom však do porostu začal foukat silný poryv větru, který rozhýbal další smrky.

Vichřice, nikoliv orkán, tvrdí o Sabine v Česku meteorolog

Domácí

Hasiči se zdviženými hlavami s obavami sledovali vývoj, řidič cisterny se pomalu dal na ústup. Sotva strom dořezali a odešli stranou, začaly smrky padat jako sirky. Několik z nich spadlo do míst, kde hasiči ještě před několika minutami pracovali.

V popisku k videu hasiči uvedli, že právě takové zásahy jsou jedny z nejrizikovějších. „Jenom technická pomoc. Pořezat strom umí každej druhej. To napadne hodně lidí, když nás vidí vyjíždět na výjezd ve větru. Co bude následovat, to už si moc lidí neuvědomí.... Příroda je prostě mocná. Štěstí? Náhoda? Vyšší moc?“ napsali hasiči.

Reklama

Související témata:

Související články

První oběť bouře Sabine v Česku

Policie vyšetřuje od pondělního odpoledne okolnosti tragické nehody u Nové Vsi na Sokolovsku, při níž zemřel muž. Podle předběžných závěrů policie měl na...

Výběr článků

Načítám