Hlavní obsah

Při střelbě na Karvinsku mělo padnout až 15 výstřelů. Podle sousedů šlo o rodinné spory

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Policie pokračuje ve vyšetřování přestřelky v rodinném domě v Dolní Lutyni na Karvinsku, která se odehrála ve středu večer. V tuto chvíli jsou zadrženi dva podezřelí. Podle lidí ze sousedství šlo nejspíš o vyřizování účtů v rodině, která je považována za problémovou. Před lety navíc v domě hořelo, což je na fasádě domu stále patrné.

Místo, kde se ve středu stříleloVideo: Aleš Honus, Právo

 
Článek

Policie zatím příliš informací nezveřejnila. Jasné je jen to, že pachatel z místa činu ujel a zásahová jednotka policie ho zraněného zadržela v nedalekém Bohumíně u Kališova jezera. Ve čtvrtek policie upřesnila, že zadržela celkem dva podezřelé.

Zatím není jasné, jaký měl střelec motiv, vše ale nasvědčuje tomu, že střelbou vyvrcholily dlouholeté rodinné neshody.

Po střelbě v obci na Karvinsku jsou zranění

Krimi

„Mladý muž, který střílel, už tam nebydlí. Jde o syna majitele domu, který tam byl asi na návštěvě,“ řekl jeden ze sousedů. Podle něj se ozval větší počet výstřelů. „Bylo jich možná patnáct,“ řekl.

Unikal plyn

Většina oslovených lidí ale o celé věci nechce mluvit. „Znám je jenom od vidění, tak vám nic neřeknu. Je to ale problémová rodina,“ řekl další soused.

Dům je obehnaný policejní páskou a střeží ho policisté. Na zdech je patrné, že dům byl zasažen požárem. Podle sousedů zde hořelo před velmi dlouhou dobou, před více než deseti lety. „Tehdy se mluvilo o tom, že by mohlo jít o pojišťovací podvod, prý se o to tehdy zajímala i policie,“ dodal další soused.

Ke střelbě v Dolní Lutyni došlo ve středu kolem 20. hodiny, na místo ihned vyjely policejní hlídky včetně speciální zásahové jednotky. Kvůli podezření z úniku plynu navíc museli policisté evakuovat obyvatele sousedních rodinných domů.

Foto: Aleš Honus, Právo

Dům, kde se střílelo, hlídají policisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám