Hlavní obsah

Střelbu u obchodu v Teplicích policie vyšetřuje jako pokus o ublížení na zdraví

Právo, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice

Jako pokus o ublížení na zdraví vyšetřuje policie pondělní incident před supermarketem v teplickém sídlišti Prosetice, který vyvrcholil střelbou jednoho ze dvou účastníků roztržky. Dva rusky mluvící muži se podle informací Práva měli na parkovišti před Penny Marketem dostat zřejmě kvůli vyřizování osobních účtů do slovní šarvátky.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jeden z aktérů incidentu ale náhle vytáhl údajně plynovou pistoli a vystřelil. Svému protivníkovi způsobil zranění, se kterým byl převezen k ošetření do teplické nemocnice.

„V souvislosti s případem probíhají úkony trestního řízení pro podezření z pokusu o těžké ublížení na zdraví a výtržnost,“ řekla v úterý policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Incidentu přihlížely stovky lidí z oken a balkonů domů stojících kolem obchodu, právě tito svědci ihned zalarmovali policii. [celá zpráva]

Sídliště, kde žije řada cizinců

Střelec byl na místě zadržen a převezen do policejní cely. „Obviněn zatím nebyl,“ upřesnila Světláková.

V teplickém sídlišti Prosetice žije vedle občanů České republiky a početné komunity Romů také řada cizinců, zejména Rusů, Ukrajinců Vietnamců nebo lidí z arabských zemí.

Reklama

Výběr článků

Načítám