Hlavní obsah

Střelba se bude opakovat, hrozili v Ostravě další dva muži. Jeden přímo v nemocnici

Právo, hon
Ostrava

Dvě výhrůžky, které varují před opakováním hromadné vraždy v ostravské fakultní nemocnici, prověřuje policie v Ostravě. Zadrženi byli dva muži, jeden z nich dokonce kvůli vyhrůžkám, kterých se dopustil ve zmíněné nemocnici.

Foto: Reuters

Záběry z 10. prosince 2019 z místa činu před nemocnicí v Ostravě.

Článek

Pětašedesátiletý muž podle policie navštívil oční ambulanci polikliniky ve stejné budově, ve které došlo minulý týden ke střelbě. Lékařka muži oznámila, že z důvodu špatných výsledků mu nemůže vrátit řidičské oprávnění.

To se seniorovi nelíbilo a klidným hlasem řekl: „Střelba se asi bude opakovat, i když asi ne tady.“

Bude to jako v Ostravě, hrozil prý muž nemocnici v Hradišti. Nakonec byl propuštěn

Krimi

Další případ se odehrál v budově katastrálního úřadu. Poté, co úřednice chtěla nechat úředně ověřit podpis na formuláři, bez kterého je dokument neplatný, muž reagoval podrážděně a nakonec dodal: „Však víte, jak to bylo na té fakultce v Porubě.“

Byl přesvědčen, že má rakovinu, řekla příbuzná. Zdroj: TV Prima Velké zprávyVideo: TV Prima Velké Zprávy

Oba muži byli policisty zadrženi. „Muži, který vyhrožoval na katastrálním úřadě, již bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu nebezpečné vyhrožování, za což mu nyní hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok,“ uvedla v pátek mluvčí policie Eva Michalíková.

Střelec z Ostravy dostal žádanku na psychiatrii, řekla příbuzná

Krimi

Podotkla, že podobné výhrůžky nelze podceňovat. „Ve chvíli, kdy někdo, byť jen z momentální situace, vyhrožuje druhé osobě a tím vyvolá důvodnou obavu o život a zdraví, se dopouští protiprávního jednání. Následně dle intenzity výhrůžky může být věc vyhodnocena i jako trestný čin,“ dodala mluvčí.

Dvaačtyřicetiletý stavební technik Ctirad Vitásek zaútočil pistolí na devět lidí v čekárně traumatologické ambulance v úterý 10. prosince. Sedm lidí zemřelo, podle vyšetřovatelů je verzí příčiny tragédie několik, jednou z nich je údajná nemoc útočníka, který na sociálních sítích uváděl, že trpí rakovinou.

Reklama

Související články

Vrah hledal čekárnu, kde bylo nejvíc lidí

Moravskoslezská policie pokračuje ve vyšetřování případu vraha z Fakultní nemocnice s poliklinikou v Ostravě-Porubě. Ve čtvrtek odpoledne zemřela žena se...

Výběr článků

Načítám