Hlavní obsah

Strážník mimo službu zachránil život zraněnému chlapci

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHRUDIM

Velké tragédii zabránil ve čtvrtek v podvečer strážník městské policie ze Skutče na Chrudimsku. Po službě se šel v Nabočanech vykoupat do místního přírodního koupaliště a jako jediný zareagoval na volání o pomoc malého chlapce, který po pádu na ocelový trn krvácel z tepny a byl v přímém ohrožení života.

Článek

Strážník byl již v plavkách, když uslyšel volání o pomoc. Obešel proto koupaliště a našel strouhu vedoucí od koupaliště. "V ní se nacházel jedenáctiletý chlapec, který se zřítil z hráze na vypouštěcí trn. Muži oznámil, že ho bolí ruka a nemůže vylézt zpět. Byl přitom už velmi slabý," popsal Novinkám událost velitel městských strážníků ve Skutči Jiří Stuna.

Lidé záchranku nezavolali, podali mu telefon

Muž prolezl kopřivami a slezl k chlapci. Když ho nadzvedl tak zjistil, že mu z ruky stříká krev. Do rány okamžitě strčil prsty, aby tepenné krvácení zastavil. Chlapce vynesl ze strouhy a nesl ho zpátky ke koupališti. Zraněný hoch měl velké štěstí, že při pádu si poranil pouze ruku.

"Cestou žádal lidi u vody, aby přivolali záchrannou službu. Nikdo nereagoval, jen mu podali mobil, ať si záchranku přivolá sám. Musel proto chlapce položit a přivolat sanitku," uvedl Stuna. Po přivolání záchranky došel s chlapcem k silnici, kde mu pomohli mladí lidé, kteří použili autolékárničku a zranění ošetřili.

"Navrhnu starostovi, aby strážníkovi udělil stužku za záchranu života," ukončil popis událostí Jiří Stuna a doplnil, že je hrdý na svého kolegu, který jako jediný zareagoval na volání o pomoc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám