Hlavní obsah

Stovky lidí se přišly rozloučit s oběťmi nehody neoplanu

Novinky, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Zhruba tisícovka pozůstalých a truchlících se přišla ve čtvrtek rozloučit do chrámu sv. Máří Magdalény v Karlových Varech s deseti oběťmi tragické nehody autobusu v jižních Čechách. Smuteční obřad vedl římskokatolický kněz Jiří Hladík.

Foto: archiv pořadatele

Iron Maiden - hvězda letošního Sonisphere festivalu v Praze

Článek

Stovky truchlících se nevešly do chrámu, tak mnozí postávali venku. Obřad poslouchali z reproduktorů na schodech. Nejsmutnější pohled se naskytl na devět bílých rakví rozmístěných po stranách chrámu. 

Pozůstalí se dnes naposledy loučili s příbuznými, kteří byli členy místního plaveckého oddílu. "Budu citovat matku jedné z obětí nehody a já doufám, že se na mě nebude zlobit," uvedl kněz a pokračoval: "Musím věřit, že má Markétka nyní našla svůj klid a to, po čem toužila, že našla svou lásku."

Celý obřad trval zhruba čtyřicet minut. Plačící lidé se však ještě hodinu nebyli schopni rozejít.

Reklama

Související témata:

Související články

K pietnímu místu mířily stovky truchlících

K pietnímu místu zřízenému v hale karlovarského krajského úřadu k uctění obětí tragédie havarovaného autobusu v jižních Čechách směřovaly v pondělí stovky...

Výběr článků

Načítám