Hlavní obsah

Stomilionový podvod přes firmu ze Seychel: Policie obvinila muže z Pardubicka

Novinky, kub
Zlín

Zlínští kriminalisté obvinili pětačtyřicetiletého muže z Pardubicka z podvodů za více než 125 milionů korun. Údajný obchodník, jehož firma sídlila na Seychelách, nabízel zhodnocení peněz v Česku, klienti ale podle vyšetřovatelů o peníze přišli.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Obviněný nabízel investiční služby v letech 2010 až 2013, přičemž ale podle policie neměl patřičná úřední oprávnění. „Využíval mimo jiné i externí finanční poradce, jejichž prostřednictvím vyhledával a oslovoval náhodné klienty, aby je pod záminkou výhodného zhodnocení finančních prostředků přesvědčili k převodu peněz na účet společnosti,“ sdělil mluvčí policie Petr Jaroš.

Odeslané peníze se ale podle mluvčího nezhodnotily, ve většině případů se prý ani nevrátily zpět ke klientům. „Pouze u některých investorů, kteří peněžní prostředky zaslali již dříve, byly vklady vráceny. To ovšem fungovalo jen do doby, dokud přicházely vklady nových investorů,“ upřesnil Jaroš.

Kriminalisté zaznamenali více než 200 poškozených a celkovou škodu spočítali na nejméně 125 milionů korun, jedná se o peníze zaslané na bankovní účty. „Obviněnému muži hrozí v případě odsouzení vzhledem k výši škody až desetiletý trest odnětí svobody,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám