Hlavní obsah

Stížnost na policii: osobní údaje technařů byly v televizi

PRAHA

Stížnost na postup policie při nakládání s osobními údaji lidí, kteří byli zadrženi na technoparty CzechTek v Mlýnci na Tachovsku, řeší Úřad pro ochranu osobních údajů. V televizi prý byly vidět detaily jejich dokladů.

Článek

"Správní odbor úřadu shromažďuje relevantní podklady podle zákona, aby mohl stížnost vyhodnotit," řekla v úterý mluvčí úřadu Hana Štěpánková. "Musí se dořešit řada věcí, jak s tím bylo nakládáno, jak to bylo předáváno médiím," dodala.

Stížnost podal Stanislav Penc, který pokládá postup policie za nekorektní. Podrobnější informace ke stížnosti budou jedním z témat středeční tiskové konference úřadu.

Postupem policie vůči účastníkům CzechTeku se bude zřejmě v úterý zabývat také Poslanecká sněmovna. Nelze vyloučit, že padne návrh na zřízení vyšetřovací komise. Opoziční ODS viní premiéra Jiřího Paroubka (ČSSD) z toho, že policie zasahovala na jeho politickou objednávku. Senát označil zásah policie za nepřiměřený a neodpovídající situaci.

Vláda se přiklonila k názoru, že postup policistů byl až na některá individuální selhání v pořádku. Technoparty CzechTek se uskutečnila na louce u Mlýnce na Tachovsku 29. července, druhý den ji policie násilím ukončila. Zásah hájila tím, že účastníci poškodili přilehlé pozemky. Akci rozehnala pomocí slzného plynu a vodních děl. Na straně technařů i policistů byly desítky zraněných.

Reklama

Související témata:

Související články

Zásah na CzechTeku stál policii 31 miliónů

Policejní zásah proti účastníkům technoparty CzechTek, která se na přelomu července a srpna konala u Mlýnce na Tachovsku, stál 31,4 miliónu korun. V úterý...

Výběr článků

Načítám