Hlavní obsah

Stíhaná policejní náměstkyně dočasně mimo službu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ekonomická náměstkyně policejního prezidenta Ivana Pánková, která je stíhaná pro porušování povinností při správě cizího majetku v souvislosti se zakázkou pouzder pro policejní zbraně, odchází na vlastní žádost od policie. Policejní prezident Jiří Kolář jí vyhověl.

Foto: Lucie Zikmundová

Každých 36 hodin přijme mělnická nemocnice pacienta s mrtvicí. V 80 procentech ji zaviní krevní sraženina.

Článek

"Paní Pánková vnímá současné trestní řízení, které je proti ní vedeno, jako osobní záležitost a nepřeje si, aby poškodilo Policie ČR," tlumočila její stanovisko mluvčí policejního prezídia Blanka Kosinová. Pánková tak bude zproštěna výkonu služby k zítřejšímu dni.

"Do ukončení vyšetřování, případně soudního rozhodnutí nebude Pánková u policie zastávat žádnou funkci ani vykonávat policejní službu," upřesnila ČTK kolegyně Kosinové Danica Hrabalová.

Nekvalitní a drahá pouzdra

Policejní prezident původně svou náměstkyni i přes obvinění odmítal postavit mimo službu. Zdůvodňoval to tím, že by to pro ni nebyl ani trest, protože jako policistka by brala základní plat a byla doma.

Podstatou trestného činu, ze kterého je podezřelá, je výběr firmy, která podle samotných policistů dodala nekvalitní a drahá pouzdra na pistole. Podnět k trestnímu stíhání pak podala Inspekce ministra vnitra, která se domnívá, že při byl při výběru firmy porušen zákon. Podezření padlo na náměstkyni Pánkovou, která měla ve výběru zakázek poslední slovo.

Reklama

Související články

Náměstkyni policejního šéfa stíhá policie

Česká policie opět podnikla další krok k tomu, aby ztratila už tak pokulhávající důvěru občanů. Ekonomická náměstkyně policejního prezidenta Ivana Pánková...

Výběr článků

Načítám