Hlavní obsah

Státní zástupce obžaloval z přípravy tří vražd odsouzeného lékaře Bartáka

Právo, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Lékař Jaroslav Barták (56), odsouzený ke čtrnácti letům za znásilňování a zneužívání svých asistentek, půjde znovu před soud, a to kvůli údajné přípravě tří vražd a vydírání.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jaroslav Barták u soudu.

Článek

Liberecký státní zástupce Radim Kadlček Právu řekl, že na obviněného podal v úterý obžalobu, přičemž Bartákovi hrozí až dvacetiletý trest. „A to za přípravu vraždy a přípravu vydírání. U prvního trestného činu jde o tři poškozené, u druhého také o tři,“ uvedl Kadlček.

Barták vraždy údajně chystal z vězení, tedy v době, kdy už si odpykával trest za znásilnění asistentek.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle informací Práva, které na případ jako první upozornilo, chtěl Barták dle policie odstranit někdejšího šéfa vojenské tajné služby Andora Šándora, pražského advokáta Oldřicha Choděru a pravoslavného kněze Eugena Freimanna, a to kvůli jejich svědectví proti Bartákovi u soudu s asistentkami.

Reklama

Související témata:

Související články

Lékař Barták plánoval z vězení vraždy

Odsouzený lékař Jaroslav Barták (55), který si odpykává čtrnáctiletý trest za znásilňování a vydírání svých deseti asistentek, podle policie ve věznici...

Výběr článků

Načítám