Hlavní obsah

Starosta Deštného v Orlických horách se oběsil

Právo, Jiří Bednář
DEŠTNÉ V ORLICKÝCH HORÁCH

Starosta známého lyžařského střediska Deštné v Orlických horách Luboš Domša (nezávislý) spáchal v pondělí sebevraždu. Policie našla jeho tělo před devátou hodinou večer v lese v lokalitě Na Vyhlídce nedaleko obce.

Článek

Muž doma zanechal dopis na rozloučenou, policie nyní zjišťuje motiv jeho fatálního činu. "Předběžně je vyloučeno cizí zavinění, byla nařízena pitva," řekla Právu rychnovská policejní mluvčí Vlasta Lepková.

Tělo našli v nepřístupném terénu

Pátrání po Domšovi policie zahájila po oznámení sousedů. "Rozběhla se rozsáhlá pátrací akce, které se zúčastnila policie, hasiči, horská služba i místní dobrovolníci. V akci byl i vrtulník. Po nalezení těla konstatoval přivolaný lékař smrt oběšením," sdělila Lepková.

"V pátrání pomáhalo sedm našich členů, hledání probíhalo v rojnici. Záchranáři poté pomáhali při transportu těla z nepřístupného terénu," upřesnil náčelník oblastní horské služby v Orlických horách Josef Šifra.

Kolega v práci nic nepoznal

O motivech Domšova činu lze zatím jen spekulovat. Lepková ale uvedla, že policie nemá žádné poznatky o tom, že by radnice v Deštném měla nějaké problémy se zákonem. Domšův zástupce na radnici Martin Struhař (nezávislý) Právu řekl, že starostova sebevražda je pro obec velký šok.

"Nepoznal jsem na něm, že by se k něčemu takovému chystal. Poslední týdny byl trochu zakřiknutý, ale nepřikládal jsem tomu žádnou váhu. Že by měl snad nějaké osobní problémy? Mně se s žádnými nesvěřil," uvedl Struhař.

V obci velmi oblíbený

Padesátiletý Domša vedl místní obecní úřad druhé volební období. Poprvé se dostal do čela v roce 2002, kdy vystřídal svou manželku Václavu, současnou senátorku za rychnovský obvod.

Manželé se později rozvedli a mají dvě dospělé dcery. Starosta byl ve své obci značně oblíben, ve volbách loni na podzim získal druhý nejvyšší počet hlasů. Deštné se roku 2003 stalo krajskou vesnicí roku. Domša byl původním povoláním zemědělský inženýr, před nástupem na radnici se zabýval podnikáním.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám