Hlavní obsah

Stařenka sklidila dvě kila marihuany

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUNTÁL

Kuriózní případ důchodkyně, která pěstovala větší množství marihuany, vyšetřují kriminalisté na Bruntálsku. Žena už byla obviněna z nedovolené výroby a držení omamných látek, v nejbližších dnech ji čeká předvolání k výslechu.

Článek

Podle informací Práva ale obviněná žena tvrdí, že si rostliny konopí pěstovala za účelem koupelí. Dvaasedmdesátiletá důchodkyně z malé vesnice nedaleko Bruntálu, která trpí zdravotními problémy, si na zahrádce poprvé vypěstovala větší množství konopí už v roce 2006 pro zdravotní účely. Letos marihuanu zasela znovu a před několika týdny vzrostlé rostliny sklidila a usušila.

"Policisté u ní zajistili neobvykle velké množství marihuany. Celkem šlo o bezmála dva kilogramy hmoty, využitelné pro toxikomanii," uvedla mluvčí bruntálské policie Lucie Zgarbová.

I přes obhajobu stařenky policie musela trestní stíhání zahájit a nyní bude věcí soudu nebo státního zastupitelství, jak se s neobvyklým případem vypořádá. Případné zastavení trestního stíhání ale pravděpodobně zkomplikují další policejní poznatky, které nasvědčují tomu, že důchodkyně umožnila marihuanu kouřit svému vnukovi.

"Okolnosti případu a přesný účel pěstování konopí ze strany obviněné jsou předmětem dalšího vyšetřování," dodala Zgarbová.

Reklama

Výběr článků

Načítám