Hlavní obsah

Stalker z Klatovska dál pronásleduje expartnerku, neodradilo ho ani odsouzení

Právo, Patrik Biskup
Klatovy

Už si myslela, že po odsouzení svého bývalého partnera za nebezpečné pronásledování bude mít konečně klid. Jenže to se 42letá žena z Klatovska zmýlila. O dvacet let mladší muž je jí stále v patách a policie ho znovu obvinila ze stalkingu. A protože je v podmínce, hrozí mu za její porušení vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Policisté muži sdělili podezření z přečinu nebezpečného pronásledování. Od loňského srpna se pohybuje stále v blízkosti poškozené a sleduje ji. Žena se cítí být ohrožena s ohledem na jeho předchozí odsouzení za podobné jednání,“ řekla Právu šéfka klatovských žalobců Jiřina Vítovcová.

Davida B. potrestal soud loni v červnu dvouletou podmínkou. Podle rozsudku ženě po rozchodu udělal ze života doslova peklo, které trvalo skoro rok. Posílal jí tisíce esemesek, do auta namontoval sledovací zařízení a tajně chodil do jejího bytu. Žena se nakonec psychicky zhroutila.

Stalker udělal ženě ze života peklo. Za sledování a tisíce SMS dostal podmínku

Domácí

Ze soudního verdiktu vyplývá, že muž svoji expartnerku téměř každý den sledoval při cestě do práce a z práce, mapoval její pohyb nejen v místě bydliště, ale i při cestách mimo Klatovsko pomocí sledovacího zařízení, které jí nainstaloval do vozidla. Napsal jí téměř tři a půl tisíce esemesek, kterými si vynucoval kontakt. Použil přitom 252 SIM karet, aby si žena nemohla od něj zprávy zablokovat. Takto ji trýznil několik měsíců.

Zatočím s tebou, vyhrožoval stalker bývalé přítelkyni. Dostal podmínku

Krimi

„Poznali jsme se, když jsem se rozváděla. Byl pro mě velkou oporou. Pomáhal mi se zařízením bytu nebo mi zajistil opravu auta. Postupně jsme se sbližovali, ale jako partnerům nám to neklapalo, a proto jsem vztah ukončila. Snažila jsem se pak s ním vycházet jako s kamarádem. Jenže ani to nefungovalo. Začal se ke mně chovat jako ke svému majetku,“ vypovídala poškozená.

Podle ní se sledování stupňovalo. „Kamkoli jsem šla, šel za mnou. Pořád mně psal na mobil. Odmítal mi vrátit klíče od bytu. Chodil tam v mé nepřítomnosti, rozléval voňavku po posteli, přemisťoval různé předměty nebo se přehraboval v mých osobních věcech. Když jsem se rozhodla mu v tom zabránit, tak přišel přesně v okamžiku, kdy jsem měnila zámek. To už jsem nevydržela a sesypala se,“ pokračovala žena, které podle znalců obžalovaný narušil psychiku.

Policista měl roky týrat a pronásledovat svou družku

Krimi

David B. policistům u výslechu řekl, že je všechno pravda. Doufal prý, že se k sobě vrátí. Poškozenou prý ale cíleně nepronásledoval, ale pokud se s ní potkal, byla to náhoda.

Naštvalo ho také, že když spolu chodili, museli se pořád schovávat, aby nikdo o jejich vztahu nevěděl. „Ona si pak najde chlapa a chodí s ním po parku, jako by se nechumelilo,“ tvrdil obžalovaný.

Reklama

Výběr článků

Načítám