Hlavní obsah

Srážka na sjezdovce v Krkonoších může pro jednoho ze snowboardistů skončit vězením

Novinky, kub
Špindlerův Mlýn

Jízda na zasněženém svahu v Krkonoších může skončit vězením pro viníka srážky, ke které došlo mezi 33letým Čechem a 37letým cizincem, když oba sjížděli kopec na snowboardech. Policie ve Špindlerově Mlýně vyšetřuje jejich víkendovou nehodu s podezřením na těžké ublížení na zdraví, starší muž totiž skončil v nemocnici.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala 23. prosince kolem poledne na modré sjezdové trati ve směru od Pláně. „Policisté zahájili úkony trestního řízení kvůli podezření z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti s trestní sazbou odnětí svobody až na dva roky,“ sdělila mluvčí policie Lenka Burýšková.

„Snowboardisté se střetli před rozcestím s dojezdem ve směru Hromovka x Svatý Petr, přičemž starší z nich utrpěl zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření v nemocnici,“ upřesnila mluvčí. Kriminalisté v případu ještě nikoho neobvinili, zatím sbírají poznatky o samotné nehodě a jejích okolnostech.

Burýšková v souvislosti s vyšetřováním připomněla pravidla chování na svazích podle Mezinárodní lyžařské federace. Uživatelé sjezdovek mají zejména brát ohled na ostatní nebo předjíždět s patřičným odstupem, v případě nehody je rovněž každý povinen poskytnout první pomoc.

Reklama

Výběr článků

Načítám