Hlavní obsah

Sražený chlapeček má jen pětinovou šanci na přežití

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY/PRAHA

Pouze pětinovou šanci na přežití dávají lékaři Thomayerovy nemocnice v Praze jednoročnímu Jakubovi B. z Karlových Varů, který skončil ve čtvrtek pod koly osobního auta na chodníku v karlovarské čtvrti Stará Role. Jeho matka Iveta a pětiletý bratranec Robin zůstávají v karlovarské nemocnici, jsou ale mimo ohrožení života. S řidičem vozidla zahájila policie v pátek trestní stíhání pro ublížení na zdraví. Hrozí mu trest v rozmezí šesti měsíců až pěti let.

Článek

"Volali mi doktoři z pražské nemocnice, že má náš Kubík jen dvacet procent šanci na přežití. Prý má něco na mozku, ledvinách a játrech," uvedl jeho otec Jaroslav B. "Ve středu jsme mu koupili nové botičky, ještě mám na stole krabici," ukazoval se slzami v očích nešťastný otec, který se chystá svého syna navštívit v sobotu. "Žena pořád pláče a ptá se, kde je Kubík," kroutil bezmocně hlavou.

Řidič se půjde matce omluvit

Mluvčí Thomayerovy nemocnice Petr Mach potvrdil, že Kubík leží na jednotce intenzivní péče. "Je napojen na dýchací přístroje," dodal. "Situace chlapce zůstává podle našich informací z Thomayerovy nemocnice vážná. Podrobuje se celé řadě vyšetření," uvedla mluvčí karlovarské nemocnice Zdeňka Marková.

"Je mi to strašně líto, vždyť mám také děti, i když už jsou nyní dospělé," zpytoval svědomí řidič auta. "Jen co mě pustí do nemocnice, půjdu se matce omluvit," přísahal. "Jsem z toho dost špatný. Ráno jsem šel do práce, doma bych se asi zabil," dodal řidič, který byl po poledni na výslechu na karlovarské kriminálce, která jej obvinila z trestného činu ublížení na zdraví.

Řidiči hrozí až pětiletý trest

"Hrozí mu trest odnětí svobody na šest měsíců až pět let," uvedl mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta.  "Vyžádali jsme si znalecké posudky z oboru strojírenství," pokračoval mluvčí s tím, že kriminálka si rovněž vyžádala lékařské zprávy ke zranění jednotlivých účastníků.

Podle svědků nehody tvrdil řidič bezprostředně po nehodě, že na okamžik za volantem usnul. "Celý víkend v práci makali, i na Velikonoční pondělí. Navíc jeli někam do Německa na výstavu. Měli velkou zakázku, poslední dvě noci byl v práci a dohlížel na nakládání dvou kamiónů," popsal Právu Václav Převrátil z pily v karlovarské čtvrti Dvory, která sousedí s truhlárnou, kde je Vlastimil F. zaměstnán jako mistr.

Do práce autobusem

"Ráno si u nás koupil lístek a jel do práce autobusem. Jinak ho vidím jezdit autem," dodala trafikantka u jeho bydliště. Sousedi obviněného řidiče znají jako dobrého člověka. "Je předsedou našeho sdružení nájemníků," uvedl jeho soused Emil Hanzelín.

Reklama

Související články

Řidič smetl na chodníku matku s kočárkem

Řidič v Karlových Varech vjel ve čtvrtek odpoledne s osobním vozem na chodník a srazil několik chodců včetně dvou matek a jejich dětí. Roční dítě, které bylo...

Výběr článků

Načítám