Hlavní obsah

Spoutaný vězeň utekl kriminalistům z auta

– PRAHA

Pořádnou ostudu si způsobili pražští policisté, kterým v pátek večer při převozu z vazby uprchl s pouty na rukou sedmatřicetiletý muž podezřelý z řady krádeží a vloupání. Obviněný zmizel v ulicích a do této chvíle se jej nepodařilo najít.

Článek

O útěku informoval mluvčí pražské policie Ladislav Bernášek s tím, že policisté včera hodlali vězně podrobit dalšímu výslechu.

Muž si vybral chvíli, kdy policejní auto zastavovalo kolem 20. hodiny ve Ctiradově ulici v Praze 4 a dal se i s pouty na rukou na útěk. "Přestože kriminalisté muže pronásledovali, podařilo se mu uprchnout. Pátrací akce probíhala celou noc, ovšem bezvýsledně. Policisté nyní prověřují místa, kde by se mohl ukrývat," pokračoval Bernášek.

Podle popisu policie je Jaroslav Soukup vysoký asi 175 centimetrů, atletické postavy a hlavu má zcela vyholenou. Výrazným poznávacím znamením je tetování na levé ruce, které sahá od ramene do poloviny paže. Svědci, kteří mají informace o jeho pobytu, mohou volat na telefonní čísla 974 852 101, 974 852 103 nebo linku 158.

O kriminalistech se rozhodne do pondělí

Následkům se zřejmě nevyhnou ani policisté, kterým Soukup utekl. O jejich případném potrestání se má podle Bernáška rozhodnout nejpozději do pondělí. "V případě, že budou zjištěny skutečnosti nasvědčující tomu, že ze strany policistů došlo k nedbalostnímu trestnému činu, budou všichni tři kriminalisté postaveni mimo službu," dodal Bernášek.

Podobné případy

Naposledy ochráncům zákona utekl muž na začátku ledna v Duchcově na Teplicku. Podle tisku muž, podezřelý z krádeže, policistům utekl ještě před tím, než mu stačili sdělit obvinění. Pak se nějaký čas schovával v ulicích. Po dvou hodinách se ho podařilo policistům polapit.

Závažnější případ se stal v loni v listopadu v Ústí nad Labem, kde ze severočeské policejní správy utekl mladík, kterého policisté podezírají ze série sexuálních útoků na ženy. Devětadvacetiletého Martina Dunu zadrželi policisté ráno na Děčínsku a převezli na krajskou policejní správu. Po jeho útěku se jim ho znovu podařilo zadržet ve 22:30 v místě jeho trvalého bydliště v Boleticích na Děčínsku. Policisté, kterým utekl, vyvázli s kázeňským trestem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám