Hlavní obsah

Špatně upevněná sedačka stála dítě málem život

Právo, hon
KARVINÁ

Pět lidí, včetně tříleté holčičky, bylo zraněno při vážné dopravní nehodě, která se stala v pondělí večer v Chotěbuzi na Karvinsku. Zranění naštěstí nebyla vážná, podle hasičů ale děvčátko nemuselo být zraněno vůbec.

Článek

„Dítě se zranilo patrně kvůli špatně upevněné autosedačce na zadním sedadle fabie. Její matku museli hasiči ze zadního sedadla vyprošťovat,“ informoval mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Dodal, že hasiči dostali hlášení o nehodě o půl sedmé večer a po vyproštění zraněných osob museli na místě uklízet uniklý olej a potom ještě osvětlovali místo nehody, než policie vše zdokumentovala. Na základnu se vrátili až těsně před půlnocí.

Mluvčí záchranky Lukáš Humpl potvrdil, že zranění nebyla příliš vážná. „Jednalo se převážně o poranění rukou, a to u dvou žen ve věku 26 let a u tříleté dívenky.

Sedmadvacetiletý muž utrpěl poranění v oblasti hrudníku, další řidič měl poraněnou nohu,“ dodal Humpl s tím, že všichni zranění byli transportováni do karvinské nemocnice.

Po nárazu se špatně upevněná autosedačka dala do pohybu, dítě však naštěstí vyvázlo jen s lehkým zraněním. Foto: HZS Moravskoslezského kraje.

Reklama

Výběr článků

Načítám