Hlavní obsah

Špatně si očistila čelní sklo a zabila chodkyni. Mladé řidičce hrozí šest let vězení

– Hodonín

Až šest let hrozí dvacetileté řidičce, která si v listopadu na Hodonínsku špatně očistila okno a na přechodu pro chodce zabila chodkyni. Policie ji nyní obvinila z usmrcení z nedbalosti, řekl na dotaz Novinek mluvčí policie Petr Zámečník.

Foto: Policie ČR

Výhled z felicie podle policie neodpovídal splnění všech povinností řidiče.

Článek

„Řidička byla obviněna v druhém odstavci, což znamená, že ji hrozí vězení v rozmezí od jednoho roku do šest let. V současné době probíhají ještě nějaké nezbytné procesní úkony a poté se bude chystat návrh na podání obžaloby,“ konstatoval Zámečník.

Současně potvrdil, že za příčinou nehody je mimo jiné špatně očištěné okno od sněhu a námrazy. „Vypadá to tak, že řidička chodkyni zcela přehlédla, navíc podcenila situaci, kdy ráno zřejmě nebyla zcela fit a vyjela, když měla špatnou viditelnost z auta,“ vysvětlil mluvčí policie.

Foto: Policie ČR

Výhled z felicie podle policie neodpovídal splnění všech povinností řidiče.

Nehoda se stala 28. listopadu ráno v Žarošicích. Dvacetiletá řidička přehlédla na přechodu pro chodce tři lidi a poslední z nich srazila rohem Škody Felicie. Sražená 57letá chodkyně byla převezena do nemocnice, kde ale záhy zemřela. Policie už tehdy uvedla, že mladá šoférka si řádně neočistila namrzlá čelní a boční skla. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám