Hlavní obsah

Špalíky na D1 způsobily škodu za půl miliónu. Policie hledá zelený pick-up

Právo, Novinky, pem, ok
Olomouc

Škodu přesahující půl miliónu korun způsobili neznámí pachatelé, kteří ve čtvrtek večer házeli z mostu dřevěné špalíky na auta na dálnici D1 u Hranic na Přerovsku. Kriminalisté případ řeší jako trestný čin obecného ohrožení a poškození cizí věci. Pachatelům hrozí až osm let vězení.

Špalíky padající na D1 poškodily 25 autVideo: TV Nova

 
Článek

„Případ si převzali kriminalisté, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů obecné ohrožení a poškození cizí věci, spáchaných formou spolupachatelství, za který pachatelům v případě jejich zjištění hrozí až osmiletý pobyt za mřížemi,“ řekla Právu v pátek přerovská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Jeden z poškozených kamiónů

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Kriminalisté, jak dodala, v této souvislosti pátrají po osádce zeleného pick-upu s přívěsným vozíkem naloženým dřevem, který se měl v inkriminované době pohybovat v místě prošetřované události.

Jakékoliv informace přijmou policisté na obvodním oddělení Hranice buď osobně, telefonicky na telefonním čísle 974 778 101, či na bezplatné telefonní lince 158.

„Kdyby to někoho trefilo, tak by ho to asi zabilo, protože ten špalek byl hodně těžký, když jsem ho držel v ruce,“ řekl na místě České televizi jeden z řidičů.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Jeden z poškozených kamiónů

„Vůbec jsem netušil, co mě trefilo. Byla to rána a trefili mi tachograf. Až když jsem vylezl ven, přišel jsem na to, co mě trefilo,“ dodal druhý řidič.

Házeli i mimo dálnici

Neznámí pachatelé okolo půl osmé večer z nadjezdu nad dálnicí D1 mezi 307 a 308 kilometrem házeli dřevěné špalíky na silnici. Poškodili karoserie a další části zhruba dvacítky osobních i nákladních aut a zranili jednoho člověka. [celá zpráva]

Stejnou událost vyšetřují i moravskoslezští policisté. Pachatelé tam házeli dřevo před šestou hodinou odpoledne z nadjezdu na dálnici D1 na 312. kilometru a z mostu na silnici I/48 u obce Starojické Lhoty. Na dálnici trefili pět kamiónů, na silnici číslo 48 pak jeden. Stejně jako olomoučtí policisté žádají svědky o informace, případně i o obrazové záznamy.

Jestli šlo ve všech případech o stejné pachatele, policie zatím neuvedla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám