Hlavní obsah

Sousedské spory vyřešil chladnokrevnou vraždou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTROV

Rekreační obec Ostrov u Tisé na Ústecku prožila v noci ze čtvrtka na pátek tragickou událost. Ve čtvrtek kolem 23. byli zavražděni 55letá Anna T. a o tři roky starší Rudolf R.. Střelbou tak vyvrcholily dlouhodobé sousedské spory mezi těmito osadníky. Pachatel dvojnásobné vraždy, Eduard Č., po návratu z místního hostince vnikl oknem na pozemek svého souseda a zastřelilo své sousedy.

Článek

"Z trestného činu vraždy je podezřelý 70letý muž. Po konfliktu před  si zašel do své chaty pro revolver, pak se vrátil a ženu i muže zastřelil. Po činu sám zavolal na policii," potvrdila v pátek Právo mluvčí severočeské policie Jarmila Hrubešová s tím, že jde o letošní 17. vraždu na severu Čech.

Podezřelý muž byl zadržen a umístěn do policejní cely. Bude obviněn z vraždy a hrozí mu trest odnětí svobody v trvání 12 až 15 let. Zároveň bude podán podnět k návrhu na uvalení vyšetřovací vazby o které se podle Heleny Pšeničkové ze severočeské kriminálky rozhodne o víkendu.

 Místní lidé byli činem svého souseda Eduarda Č.  vyvedeni z míry. "Už mám dva panáky a pořád se nemůžu vzpamatovat", přiznává vedoucí podniku. "Ještě před pár hodinami tady seděl Eda vedle mně. Znali jsme se 24 let, před měsícem jsem s ním u vedlejšího stolu slavil jeho sedmdesátiny. Je fakt, že měl rád zbraně a byl pruďas, ale tohle bych od něj nečekal," vylíčil  zdrcený Zdeněk Krejča.

Jeho žena Eva nebyla schopna téměř mluvit. "Občas se ti tři hádali, ale to co udělal Eda, je pro každého z nás šok," svěřila se Právu plačící žena. "Vždyť Anička měla ten den svátek", dodala mezi slzami. Další z popíjejících osadníků ale celou záležitost uzavřel zcela nemilosrdně: "Konečně je ten hajzl za mřížemi..." řekl. Že obviněný rád popíjel přiznali i jiní obyvatelé této obce.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám