Hlavní obsah

Souseda na Třinecku ohrožoval sekerou, soud ho vyhostil do ciziny

– Frýdek Místek
Právo, hon

Frýdecko-místecký soud rozhodl o vyhoštění 54letého cizince, který před dvěma týdny v jedné obci nedaleko Třince zaútočil sekyrou na svého souseda. Krveprolití naštěstí zabránila kamarádka agresora, která mu sekyru vytrhla z ruky.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„K incidentu došlo v době, kdy 30letý muž prováděl výkopové práce. Podnapilý cizinec začal sousedovi nejprve bez důvodu vulgárně nadávat a také hrozit fyzickou likvidací. Bohužel nezůstalo jen u toho, vybaven sekerou se rozeběhl k sousedovi. Naštěstí byla celému incidentu přítomna kamarádka agresora, která ve chvíli, kdy sekeru zvedl nad hlavu, mu ji z ruky vytrhla a odhodila na zem,“ uvedla mluvčí policie Karolína Bělunková.

Mladík se sekerou pronásledoval po ulici v Praze muže. Pak ji hodil po policistech

Krimi

Žena poté útočníka za neustálých nadávek odvedla zpět na jejich pozemek. „V době, co útočník viděl na místo přijíždět přivolané policisty, se dal na útěk do přilehlého lesa, kde byl však ihned zadržen,“ dodala mluvčí s tím, že muž měl v krvi podle dechové zkoušky jeden a půl promile alkoholu.

Muži byl na základě trestního příkazu uložen mimo jiné také trest vyhoštění z území České republiky na dobu dvou let. Mluvčí neupřesnila, ze které země cizinec pochází.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám