Hlavní obsah

Soudce Nagye prošetřuje protikorupční policie

PRAHA

Protikorupční policie zahájila úkony trestního řízení proti soudci Pavlu Nagyovi pro několik trestních činů, mimo jiné přijímání úplatků. Právu to řekl mluvčí protikorupční policie Roman Skřepek.

Foto: ČTK

Mladoboleslavský soudce Pavel Nagy (vlevo) u kárného senátu Nejvyššího soudu v Brně

Článek

Nagy se v polovině května kvůli podezření z braní úplatků vzdal taláru. Že přijal úplatek, plyne ze záběrů TV Nova, která ho přitom natočila.

Reportéři soudce, topícího se v dluzích, sledovali delší dobu. Za úplatky po něm žádali například informace, ke kterým měl z titulu své funkce přístup. Celkově si Nagy podle Novy nechal slíbit dva milióny korun. Padesát tisíc televize Nagymu skutečně předala. Na kameru se ke svému selhání odmítl jakkoliv vyjádřit.

Nagy se ale "proslavil" už dřív. Tím, že fingoval soudní líčení. Podle ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila pak padělal protokol o jednání soudu. Zaprotokoloval i údajnou závěrečnou řeč obhajoby a vynesl dokonce i konečný verdikt, jakoby se líčení opravdu uskutečnilo. Kárný senát ho za to potrestal srážkou z platu, což ministr Pospíšil kritizoval a Nagyho vyzval ke složení funkce.

Reklama

Související témata:

Související články

Bývalý soudce Nagy rezignoval kvůli úplatkům

Mladoboleslavský soudce Pavel Nagy se v polovině května dobrovolně vzdal soudcovského taláru kvůli vážnému podezření z korupce. Podle záběrů skryté kamery,...

Výběr článků

Načítám