Hlavní obsah

Soud zpřísnil trest za pokus o vyvraždění rodiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Vrchní soud v Praze zvýšil ve středu trest pro Jaromíra Hera z 22 na 25 let. V březnu 2005 zavraždil v obci Hvězda na Kladensku svou sestru a pokusil se zabít i její dva syny a svou matku. Soudy neuvěřily jeho verzi o halucinacích a nepříčetnosti.

Článek

Svůj čin zdůvodňoval tím, že ho k němu ponoukly temné síly, které mu řekly, že se do členů jeho rodiny vtělil ďábel. "Ovládlo mě ufo, byl jsem nepříčetný," uvedl Hero u soudu. Jeho obhájce požadoval jeho osvobození právě kvůli nepříčetnosti v době činu.

Státní zástupkyně naopak požadovala doživotní trest. Herův právní zástupce uvažuje, že podá dovolání.

Obžalovaný podle spisu loni v březnu doma pobodal sedmašedesátiletou matku, osmatřicetiletou sestru a její dva syny - devatenáctiletého a dvouletého. Staršího chlapce napadl ve spánku, klekl si nad něj a bodl, když je šla chlapcova matka podívat, proč dítě křičí, hero ji také napadl. zaútočil na hlavu. Čepel jí pronikla do mozku. Za dva dny v nemocnici zemřela.

Hero byl v minulosti už třikrát odsouzen za znásilnění a podrobil se dobrovolné kastraci.

U středečního rozhodování byl na místech pro veřejnost i bývalý premiér Stanislav Gross, nyní koncipient advokátní kanceláře. Přišel se podívat, jak soud probíhá.

Reklama

Související témata:

Související články

Za pokus vyvraždit příbuzné dostal 22 let

Ke dvaadvaceti letům ve vězení odsoudil v pondělí pražský krajský soud Jaromíra Hera, který se pokusil vyvraždit své příbuzné. 36letý Hero v březnu 2005 v obci...

Výběr článků

Načítám